Kotlety s liškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
3 lžíce máslo
250 g lišky
sekaná petrželka
2 lžíce sójová omáčka
4 plátky vepřová kotleta
mletý černý pepř
125 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Začneme očištěním, omytím a osušením hub. Kotlety naklepeme, pouze je nařízneme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v lednici odležet.

  2. Na pánvi si rozpustíme máslo a při střední teplotě restujeme houby asi 2 minuty. Lehce je opepříme, osolíme a přeložíme do nádoby, ve které je udržíme teplé.

  3. Vyndáme vychladlé kotlety, osolíme je a zprudka je na rozpálené pánvi z obou stran opečeme. Hotové je servírujeme na předem vyhřáté talíře.

  4. Do vypečené šťávy přidáme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Přidáme lišky, podle chuti petrželku, převedeme varem a omáčkou přeléváme kotlety.

  5. Vhodnou přílohou jsou brambory, krokety, hranolky nebo i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!