Krabí suši s broskví recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

150 g rýže
5 ks krabí tyčinky
sójová omáčka
2 ks kompotované broskve
2 plátky řasa Nori
celý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Rýži na suši uvaříme podle návodu na obalu. Rýže musí být krásně lepkavá. Uvařenou rýži scedíme a necháme vychladnout

  2. Na oleji osmahneme krabí tyčinky dozlatova. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Suroviny - rýži, broskve, zázvor a tyčinky si rozdělíme na 2 části - na každý plátek řasy

  3. Na podložku na přípravu suši rozložíme plátek řasy Nori. Na její část rovnoměrně rozprostřeme vrstvu rýže. Do středu (od kraje ke kraji) dáme restované krabí tyčinky a na ně plátek broskve Nakonec posypeme sekaným zázvorem. Pomocí podložky řasu zavineme, zpevníme a uhladíme

  4. Váleček suši nakrájíme na kolečka, rozložíme na servírovací talířek a podáváme podle chuti s mističkou sójové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!