Králík na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
1 ks králík
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce mletá sladká paprika
1 kelímek smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme naporcujeme.

  2. Na rozpuštěné máslo dáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Potom přidáme naporcované králičí maso, lehce osmažíme, zasypeme červenou paprikou, promícháme a zalijeme horkou vodou, aby nám paprika nezhořkla. Králičí maso vaříme doměkka.

  3. Když je maso měkké, přidáme jíšku - na másle osmahlou hladkou mouku, provaříme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme smetanu a krátce povaříme.

  4. Králíka na paprice podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!