Králík se žampiony v alobalu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 150 g žampiony 8 plátků anglická slanina 2 lžíce citronová šťáva 800 g králičí maso 4 ks střední rajče podle chuti sůl oregano koření na steak podle potřeby olej na smažení
Postup Králík se žampiony v alobalu recept
Postup přípravy receptu
-
Králíka vykostíme, maso nakrájíme na plátky a ochutíme ho kořením i solí. Rozpálíme olej a plátky zprudka opečeme z obou stran.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky a zakápneme citronovou šťávou. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky.
Rozpustíme máslo a částí másla vymažeme větší čtverečky alobalu. Na alobal rozdělíme plátky masa, poklademe je proužky slaniny a kolečky rajčat. Posypeme oreganem a pokapeme rozpuštěným máslem. Nahoru naskládáme plátky žampionů, osolíme a alobal ze všech stran přehneme jako psaníčko a uzavřeme, aby šťáva nemohla vytéct.
Králíka se žampiony v alobalu pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 200 °C. V létě můžeme stejně chutně králíka v alobalu připravit i na grilu.