Královské krevety s kari bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

16 ks královské krevety
omáčka
2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
2 lžíce bazalka
80 ml suché bílé víno
těsto
2 stroužky česnek
2 ks vejce
8 ks brambory
4 lžíce mouka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
kari koření
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané moučné brambory nastrouháme na jemné straně struhadla. Do nastrouhaných brambor, které dobře vymačkáme, přidáme vejce, sůl, mletý černý pepř, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a kari koření. Bramborovou směs dobře promícháme.

  2. Nejlépe na teflonové pánvi s olejem smažíme malé braboráčky z připraveného těsta po obou stranách dozlatova. Uděláme asi 16 kusů. Bramboráčky pokládáme odkapat na ubrousek.

  3. Vyčištěné krevety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na jiné teflonové pánvi s trochou olivového oleje osmahneme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. V bazalkovém základu osmahneme krevety a poté odendáme.

  4. Do základu vlijeme víno a krátce povaříme. Přidáme studené máslo, které za stálého míchání ve vínovém základu rozpustíme. Krevety vrátíme do máslové omáčky a krátce ještě jednou orestujeme.

  5. Kari bramboráčky upravíme na tác pěkně vedle sebe a na každý bramboráček položíme královskou krevetu.

  6. Královské krevety podáváme s kari bramboráčky jako výbornou chuťovku při různých slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!