Zeleninový salát s petrželkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

mletý bílý pepř
čínské zelí
2 - 3 listy čínské zelí
citronová šťáva
balkánský sýr
čerstvá petrželka
sušená petrželka
bylinková sůl
2 ks větší rajče
2 - 3 ks okurek

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu si pořádně omyjeme, i listy salátu, které použijeme na ozdobu. Rajčata nakrájíme na větší kousky, stejně postupujeme s čínským zelím a oloupanou okurkou. Zeleninu v míse promícháme

  2. Zeleninový salát výrazně ochutíme bylinkovou solí, sušenou petrželkou (tou nešetříme) a mletým bílým pepřem. Zakapeme čerstvou citronovou šťávou podle chuti. Necháme chvíli proležet v lednici a poté slijeme šťávu, která nám vznikne

  3. Zeleninový salát s petrželkou servírujeme na list čínského zelí a do středu "nadrobíme" trochu balkánského sýru. Ozdobíme podle libosti a podáváme jako lehký předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!