Křehký jablkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 50 ml mléko 25 dkg tuk 1 balíček prášek do pečiva 15 dkg cukr moučka 60 dkg hladká mouka citronová kůra na potření žloutek náplň 1 kg jablko mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr
Postup Křehký jablkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme.
Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto a rozdělíme jej na dvě části. Z každé vyválíme plát. Jeden plát dáme na plech. Posypeme jej nastrouhanými jablky, skořicí, vanilkovým cukrem a přikryjeme druhým plátem. Vrchní plát potřeme žloutkem a vidličkou uděláme po celém koláči vlnky.
Křehký jablkový koláč pečeme při 200 °C dozlatova.
Upečený křehký jablkový koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.