Křehký makový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
špetka sůl
200 g máslo
1 žloutek
20 g cukr moučka
300 g hladká mouka
nádivka
2 dl voda
150 g cukr krupice
mletá skořice
200 g mletý mák
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, máslo, cukr, špetku soli a žloutek smícháme dohromady a vytvoříme tak těsto. Je-li hodně měkké, vložíme ho na chvíli do lednice.

  2. Větší půlku těsta vtlačíme do kulaté, nejlépe teflonové formy. Zbytek těsta rozválíme a vykrajovátky si připravíme ozdoby na povrch koláče.

  3. Z máku, cukru, koření a vody si uvaříme náplň. Po vychladnutí jí natřeme na koláč, poklademe ozdobnými tvary z těsta a v dobře vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

  4. Koláč necháme zchladnout a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!