Křehký tvarohový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
nádivka
2 ks žloutek
1 lžíce smetana
80 g cukr krupice
250 g měkký tvaroh
těsto
2 ks žloutek
125 ml voda
300 g hladká mouka
200 g tuk na pečení
podle chuti
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Tuk nastrouháme do mouky, přidáme ve vodě rozšlehané žloutky a vypracujeme hladké těsto. Necháme v lednici odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Měkký tvaroh utřeme se žloutky, cukrem a smetanou. Nakonec vmícháme rozinky.

  3. Z odpočinutého těsta vyválíme dva stejné pláty.

  4. Na plech s pečícím papírem dáme první plát, rozetřeme tvarohovou náplň, přiklopíme druhým plátem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!