Krémová bramboračka s kroupami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 750 g brambory 3 lžíce sádlo 1 ks pórek 1 ks velká cibule 1 - 1,2 l zeleninový vývar 300 g kořenová zelenina 50 g ječné kroupy 6 lžic masité škvarky Rillettes
Postup Krémová bramboračka s kroupami
Postup přípravy receptu
-
Kroupy připravíme podle návodu na obalu a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme
Na sádle necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme kmín, kořenovou zeleninu a pórek a asi 5 minut restujeme. Pak k opečené zelenině vmícháme nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Tyčovým mixerem polévku rozmělníme dohladka a podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vmícháme okapané kroupy a dostatečně prohřejeme
Bramborovou polévku s kroupami rozdělíme na porce, ozdobíme lžící masitých škvarků, podle chuti opepříme a podáváme s pečivem.