Krémová bramboračka s kroupami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
750 g brambory
3 lžíce sádlo
1 ks pórek
1 ks velká cibule
1 - 1,2 l zeleninový vývar
300 g kořenová zelenina
50 g ječné kroupy
6 lžic masité škvarky Rillettes

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy připravíme podle návodu na obalu a necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme

  2. Na sádle necháme zpěnit cibuli s česnekem, přidáme kmín, kořenovou zeleninu a pórek a asi 5 minut restujeme. Pak k opečené zelenině vmícháme nakrájené brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. Tyčovým mixerem polévku rozmělníme dohladka a podle chuti dosolíme a opepříme. Nakonec vmícháme okapané kroupy a dostatečně prohřejeme

  3. Bramborovou polévku s kroupami rozdělíme na porce, ozdobíme lžící masitých škvarků, podle chuti opepříme a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!