Krémová kyselka s koprem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 2-3 lžíce ocet 4 ks brambory 2 dkg mléko 150 g žampiony 1-2 ks bobkový list 1 špetka mletý pepř 1 svazek čerstvý kopr 1 kelímek smetana 33%
Postup Krémová kyselka s koprem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme je vařit do osolené vody s bobkovým listem.
Jakmile jsou brambory uvařené, zahustíme vývar moukou rozkvedlanou ve 2 dl plnotučného mléka, přivedeme k varu, až polévka vře, přidáme 2 vejce, která přiléváme po větších dílech, aby v polévce byly vaječné kousky. Na závěr polévku zjemníme smetanou a přivedeme opět k varu, opepříme, přidáme nasekaný kopr, případně pažitku. Do částečně vychladlé kyselky přidáme podle chutí ocet.
Někdy do krémové kyselky přidávám zároveň s brambory i několik nadrobno nakrájených žampionů.
Krémovou kyselku s koprem podáváme podle chuti, můžeme přikusovat libovolné pečivo.