Krémová rajčatová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
3 lžíce rajčatový protlak
2 lžíce hladká mouka
0 l mléko nebo smetana
podle chuti
sůl
cukr moučka
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. V malém hrnci rozpustíme vrchovatou polévkovou lžíci másla, přidáme 2 lžíce hladké mouky a rozmícháme. Necháme udělat světlou jíšku. Poté přidáme asi čtvrt litru mléka nebo sladké smetany.

  2. Vzniklou omáčku rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme přejít varem a omáčka nám krásně zhoustne. Potom přidáme asi 3 vrchovaté polévkové lžíce rajského protlaku a rozmícháme je v omáčce, přidáme asi půl kávové lžičky mletého cukru pro zvýraznění chuti rajčat. Opět rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, dokořeníme.

  3. Krémová rajčatová omáčka se hodí k těstovinám i masu, záleží jen na vaší fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!