Kuřecí plátek zapečený s vejcem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 plátky gouda
2 lžíce olivový olej
2 ks kuřecí prsní řízek
bylinková sůl
1/2 balíčku mražená zeleninová směs (mrkev, hrášek, kukuřice)
čerstvě mletý barevný pepř
4 ks vejce (M)
1 ks malý pórek (zelená část)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky naklepeme na tenčí plátky a po krajích mírně nařízneme. Z obou stran zatlačíme pomocí prstů bylinkovou sůl a čerstvě namletý pepř. Necháme odležet

  2. Mezitím nakrájíme pórek na kolečka (asi 15 cm velký kousek) a na lžíci oleje osmahneme společně s mraženou zeleninou. Stačí pár minut, ale často mícháme, aby se zelenina nepřipálila. Teplou zeleninu vsypeme do malého pekáčku. Osolíme a opepříme

  3. Použitou pánev opět polijeme lžící oleje a tentokrát dozlatova osmahneme kuřecí plátky

  4. Plátky masa položíme na zeleninu, rozklepneme vejce a dáváme pozor, aby se nám nerozlily žloutky. Opět posolíme a opepříme

  5. Kuřecí plátky vložíme do trouby rozpálené na 170 °C a zapékáme. Až se nám vejce zatáhnou, přidáme plátky sýra a ještě krátce zapečeme

  6. Kuřecí plátek zapečený s vejcem podáváme nejlépe s bramborovou kaší a doplníme tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!