Krémové cuketové risotto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
40 g máslo
tymián
1 ks cuketa
200 g rýže
bazalka
100 g parmazán
1 dl bílé víno
1 lžíce olivový olej
zeleninový vývar
1 svazek jarní cibulka
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Středně velkou mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme čerstvé bylinky, otrháme lístečky a nasekáme nadrobno. Připravíme si zeleninový vývar, ideálně domácí, v horším případě použijeme vodu

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej se lžící másla a cibulku orestujeme. Přidáme česnek s bylinkami a necháme rozvonět. Vsypeme rýží (nejlépe arborio) a necháme osmahnout do zesklovatění. Zalijeme bílým vínem a necháme vsáknout. V tuto chvíli přisypeme nakrájenou cuketu, osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme za častého míchání. Vždy když se vývar vypaří, přiléváme po troškách další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Nakonec cuketové risotto doplníme najemno nastrouhaným parmazánem, opepříme, podle potřeby dosolíme a zjemníme zbylým máslem

  3. Krémové cuketové risotto ihned podáváme jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!