Krémové cuketové risotto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 40 g máslo tymián 1 ks cuketa 200 g rýže bazalka 100 g parmazán 1 dl bílé víno 1 lžíce olivový olej zeleninový vývar 1 svazek jarní cibulka mletý barevný pepř
Postup Krémové cuketové risotto
Postup přípravy receptu
-
Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Středně velkou mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme čerstvé bylinky, otrháme lístečky a nasekáme nadrobno. Připravíme si zeleninový vývar, ideálně domácí, v horším případě použijeme vodu
V hrnci rozehřejeme olivový olej se lžící másla a cibulku orestujeme. Přidáme česnek s bylinkami a necháme rozvonět. Vsypeme rýží (nejlépe arborio) a necháme osmahnout do zesklovatění. Zalijeme bílým vínem a necháme vsáknout. V tuto chvíli přisypeme nakrájenou cuketu, osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme za častého míchání. Vždy když se vývar vypaří, přiléváme po troškách další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Nakonec cuketové risotto doplníme najemno nastrouhaným parmazánem, opepříme, podle potřeby dosolíme a zjemníme zbylým máslem
Krémové cuketové risotto ihned podáváme jako výborný hlavní chod.