Krémové gazpacho recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olivový olej 50 ml suché bílé víno 200 ml smetana na vaření 400 g bílá paprika 6 plátků bílý toastový chléb 250 g polní okurka 200 g bílá šťavnatá cibule 500 g dužnaté rajče
Postup Krémové gazpacho
Postup přípravy receptu
-
Toastový chléb zbavíme kůrek. Střídku rozdrobíme do misky a zalijeme smetanou
Kůrky nakrájíme na kostky a osmažíme na olivovém oleji dozlatova
Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme středu a nakrájíme na jemné kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno
Do vyšší mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata, papriky a okurku. Osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Nyní do mísy přidáme chleba se smetanou a přilijeme půl deci bílého vína. Vše opět rychle promixujeme a necháme dobře vychladit v lednici. Podle potřeby krémové gazpacho dosolíme a připepříme
Krémové gazpacho podáváme studené s osmaženou houskou
Další možnou vložkou do polévky je zelenina, tedy rajče, paprika, cibulka a okurka, vše nakrájíme nadrobno.