Krémové gazpacho recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olivový olej
50 ml suché bílé víno
200 ml smetana na vaření
400 g bílá paprika
6 plátků bílý toastový chléb
250 g polní okurka
200 g bílá šťavnatá cibule
500 g dužnaté rajče

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chléb zbavíme kůrek. Střídku rozdrobíme do misky a zalijeme smetanou

  2. Kůrky nakrájíme na kostky a osmažíme na olivovém oleji dozlatova

  3. Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme středu a nakrájíme na jemné kousky. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno

  4. Do vyšší mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata, papriky a okurku. Osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vše rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence. Nyní do mísy přidáme chleba se smetanou a přilijeme půl deci bílého vína. Vše opět rychle promixujeme a necháme dobře vychladit v lednici. Podle potřeby krémové gazpacho dosolíme a připepříme

  5. Krémové gazpacho podáváme studené s osmaženou houskou

  6. Další možnou vložkou do polévky je zelenina, tedy rajče, paprika, cibulka a okurka, vše nakrájíme nadrobno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!