Krevety na sherry a česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 svazek petrželka
1 ks citron
pepř mletý
500 g krevety
2 lžíce sherry
125 ml olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané krevety důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Necháme je okapat nebo je osušíme plátýnkem. Pak dáme maso do mísy, zakapeme citronovou šťávou a sherry. Takto naložené krevety necháme asi hodinu v ledničce uležet

  2. Ještě před vyndáním rozehřejeme na pánvi olej - nejlépe olivový. Orestujeme na plátky nakrájený česnek a přidáme okapané krevety. Maso dusíme asi 7 minut. Poté vmícháme najemno nasekanou petrželku a nastrouhanou citronovou kůru. Ještě chvíli podusíme a nakonec opepříme a osolíme podle chuti

  3. Podáváme nejlépe s pečenými bramborami

  4. Foto: www.profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!