Krnovská rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
0 ks celer
0 ks citron
2 ks mrkev
1 ks petržel
2 ks bobkový list
3 ks nové koření
1 kelímek zakysaná smetana
1 l zeleninový vývar
4-5 lžic olej na smažení
2 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
6 ks celý černý pepř
0 lžiček mletá pálivá paprika
2 ks tavený smetanový sýr
2 plátky pangasius
2 ks kapří hlavy a odřezky
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné rybí hlavy zbavené očí a žáber dáme s rybími odřezky a kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list) do studeného zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Vaříme velmi pomalu (asi 20 minut) napůl zakryté poklicí, dokud se nebude oddělovat maso od kostí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a petrželku nasekáme na jemno. Celer, petržel a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Pangasia omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, posypeme kořením na ryby a chilli kořením. Nakrájíme pangasia na kostičky, osmažíme na oleji a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli, osmahneme, vmícháme nastrouhanou zeleninu a česnek. Orestujeme, přidáme tavené sýry a opékáme, dokud se sýry nerozpustí. Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Provaříme a přidáme obrané maso z hlav a odřezků, dochutíme solí a pepřem podle chuti.

  3. Rybí polévku odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu, odebereme trochu horké polévky a promícháme ji se zakysanou smetanou, pak vmícháme do polévky. Nemusíme se bát, že se nám smetana srazí. Krnovskou rybí polévku ozdobíme petrželkou a nakonec vložíme osmažené kostičky z pangasia.

  4. Krnovská rybí polévka je celkem sytá a s pečivem stačí na samostatný chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!