Krnovská rybí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 0 ks celer 0 ks citron 2 ks mrkev 1 ks petržel 2 ks bobkový list 3 ks nové koření 1 kelímek zakysaná smetana 1 l zeleninový vývar 4-5 lžic olej na smažení 2 lžíce čerstvá petrželka 1 lžička mletá sladká paprika 6 ks celý černý pepř 0 lžiček mletá pálivá paprika 2 ks tavený smetanový sýr 2 plátky pangasius 2 ks kapří hlavy a odřezky podle chuti sůl chilli koření mletý černý pepř koření na ryby
Postup Krnovská rybí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné rybí hlavy zbavené očí a žáber dáme s rybími odřezky a kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list) do studeného zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Vaříme velmi pomalu (asi 20 minut) napůl zakryté poklicí, dokud se nebude oddělovat maso od kostí. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky a petrželku nasekáme na jemno. Celer, petržel a mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Pangasia omyjeme a osušíme, pokapeme citronem, posypeme kořením na ryby a chilli kořením. Nakrájíme pangasia na kostičky, osmažíme na oleji a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli, osmahneme, vmícháme nastrouhanou zeleninu a česnek. Orestujeme, přidáme tavené sýry a opékáme, dokud se sýry nerozpustí. Vmícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Provaříme a přidáme obrané maso z hlav a odřezků, dochutíme solí a pepřem podle chuti.
Rybí polévku odstavíme, vmícháme zakysanou smetanu, odebereme trochu horké polévky a promícháme ji se zakysanou smetanou, pak vmícháme do polévky. Nemusíme se bát, že se nám smetana srazí. Krnovskou rybí polévku ozdobíme petrželkou a nakonec vložíme osmažené kostičky z pangasia.
Krnovská rybí polévka je celkem sytá a s pečivem stačí na samostatný chod.