Zapečený plněný čajot recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
80 g šunka
1/4 ks cibule
olivový olej
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
3 lžíce tvrdý sýr
mletý černý pepř
1 ks čajot (chayote)

Postup přípravy receptu

  1. Čajot (chayote) podélně rozkrojíme a v osolené vodě povaříme asi 10 minut do poloměkka. Pak odstraníme jádro a dužinu vydlabeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, šunku nakrájíme na jemné kostičky. sýr nastrouháme. Dužinu nasekáme nadrobno

  2. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou dužinu čajotu a šunku a vše za stálého míchání zvolna opékáme doměkka. Směs osolíme, opepříme a zahustíme zakysanou smetanou

  3. Připravenou směsí naplníme vydlabané půlky čajotu, posypeme sýrem a zapékáme při 180 °C asi 20 minut dozlatova

  4. Zapečený plněný čajot podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!