Zapečený plněný čajot recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 80 g šunka 1/4 ks cibule olivový olej 2 - 3 lžíce zakysaná smetana 3 lžíce tvrdý sýr mletý černý pepř 1 ks čajot (chayote)
Postup Zapečený plněný čajot
Postup přípravy receptu
-
Čajot (chayote) podélně rozkrojíme a v osolené vodě povaříme asi 10 minut do poloměkka. Pak odstraníme jádro a dužinu vydlabeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, šunku nakrájíme na jemné kostičky. sýr nastrouháme. Dužinu nasekáme nadrobno
Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou dužinu čajotu a šunku a vše za stálého míchání zvolna opékáme doměkka. Směs osolíme, opepříme a zahustíme zakysanou smetanou
Připravenou směsí naplníme vydlabané půlky čajotu, posypeme sýrem a zapékáme při 180 °C asi 20 minut dozlatova
Zapečený plněný čajot podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři s pečivem.