Krocan pečený s olivami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 1 ks krocan podle chuti sůl 4 lžíce máslo podle potřeby 400 g černé olivy drůbeží vývar
Postup Krocan pečený s olivami recept
Postup přípravy receptu
-
Menšího krocana zevnitř i zvenčí osolíme. Vnitřek naplníme olivami a krocana zašijeme.
Krocaní prsa obložíme plátky slaniny nebo bůčku, ovážeme, spojíme nohy a vložíme do pekáče vymazaného máslem.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Krocana vložíme do nahřáté trouby a pečeme jej asi 3 hodiny. Podle potřeby můžeme teplotu ztlumit. Během pečení krocana přeléváme výpekem, případně vývarem.
Pečeného krocana s olivami podáváme s brambory nebo bramborovým salátem s olejem a octem.