Krocan pečený s olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
1 ks krocan
podle chuti
sůl
4 lžíce máslo
podle potřeby
400 g černé olivy
drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

  1. Menšího krocana zevnitř i zvenčí osolíme. Vnitřek naplníme olivami a krocana zašijeme.

  2. Krocaní prsa obložíme plátky slaniny nebo bůčku, ovážeme, spojíme nohy a vložíme do pekáče vymazaného máslem.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krocana vložíme do nahřáté trouby a pečeme jej asi 3 hodiny. Podle potřeby můžeme teplotu ztlumit. Během pečení krocana přeléváme výpekem, případně vývarem.

  4. Pečeného krocana s olivami podáváme s brambory nebo bramborovým salátem s olejem a octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!