Krokety z vařeného hovězího masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 3 ks vejce 1 ks cibule 600 g hovězí maso podle chuti sůl na obalení vejce strouhanka podle potřeby sádlo kořenová zelenina
Postup Krokety z vařeného hovězího masa recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a uvaříme společně s hovězím masem. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.
Na panvi rozkvaříme slaninu společně s nakrájenou cibulí do sklovata. Uvařené hovězí maso umeleme, přidáme k němu slaninu sklovitě rozškvařenou s nakrájenou cibuli a rozšlehaná vejce. Vše prohněteme, osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Potom přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a jemně zapracujeme do směsi.
Ze směsi vytvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, potom je usmažíme na sádle.
Krokety z vařeného hovězího masa podáváme s přílohou podle chuti.