Krokety z vařeného hovězího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
3 ks vejce
1 ks cibule
600 g hovězí maso
podle chuti
sůl
na obalení
vejce
strouhanka
podle potřeby
sádlo
kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a uvaříme společně s hovězím masem. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uvařenou kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky.

  2. Na panvi rozkvaříme slaninu společně s nakrájenou cibulí do sklovata. Uvařené hovězí maso umeleme, přidáme k němu slaninu sklovitě rozškvařenou s nakrájenou cibuli a rozšlehaná vejce. Vše prohněteme, osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Potom přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a jemně zapracujeme do směsi.

  3. Ze směsi vytvoříme krokety, které obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, potom je usmažíme na sádle.

  4. Krokety z vařeného hovězího masa podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!