Kroupový pilaf recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-4 stroužky česnek 1 ks cibule 15 dkg rajče 40-50 dkg vepřová plec 40 dkg velké kroupy 1 lžička mletá sladká paprika podle chuti sůl tvrdý sýr mletý černý pepř podle potřeby sádlo
Postup Kroupový pilaf recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, kroupy uvaříme a po uvaření je propláchneme vodou. Česnek utřeme se solí, rajčata nakrájíme nebo rozmačkáme, sýr nastrouháme.
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, orestujeme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme rozmačkaná rajčata, mletou papriku, česnek a dodusíme doměkka.
Maso smícháme s kroupami, podle chuti dosolíme, dáme do pekáčku a takto připravený kroupový pilaf v troubě asi 15 minut zapékáme.
Kroupový tilaf na talíři sypeme strouhaným tvrdým sýrem a obložíme zeleninou podle chuti.