Kroupový pilaf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-4 stroužky česnek
1 ks cibule
15 dkg rajče
40-50 dkg vepřová plec
40 dkg velké kroupy
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
tvrdý sýr
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, kroupy uvaříme a po uvaření je propláchneme vodou. Česnek utřeme se solí, rajčata nakrájíme nebo rozmačkáme, sýr nastrouháme.

  2. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme maso, orestujeme a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme rozmačkaná rajčata, mletou papriku, česnek a dodusíme doměkka.

  3. Maso smícháme s kroupami, podle chuti dosolíme, dáme do pekáčku a takto připravený kroupový pilaf v troubě asi 15 minut zapékáme.

  4. Kroupový tilaf na talíři sypeme strouhaným tvrdým sýrem a obložíme zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!