Křupavé bramboráky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1000 g brambory 200 ml mléko 1 lžička kmín 100 g hladká mouka olej na smažení 1,5 lžíce sušená majoránka 1 ks vejce (L)
Postup Křupavé bramboráky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je pár minut odstát a poté z nich vymačkáme přebytečnou vodu
Brambory prolijeme horkým mlékem. Poté přidáme veškeré další suroviny - 1 velké vejce (nejlépe domácí), hladkou mouku, rozemnutou majoránku, prolisované stroužky česneku, kmín a sůl. Těsto na bramboráky dobře promícháme
Na pánvi rozehřejeme olej, do rozpáleného oleje dáme naběračku těsta a pomocí lžíce či samotné naběračky těsto roztáhneme na cca 1/2 cm vysokou placku. Kdo má rád bramboráky křupavější, udělá ji tenčí. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova na středním plameni, aby byly dozlatova, ale zároveň ve středu dobře prosmažené, ne syrové
Osmažené bramboráky klademe na papírovou utěrku, odsajeme tak přebytečný tuk
Křupavé bramboráky ihned podáváme, ještě teplé a křupavé chutnají nejlépe.