Křupavý salát z červené řepy s jablky a fetou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
1 ks citron
20 dkg sýr feta
4 lžíce panenský olivový olej
2 ks červená řepa
1 snítka čerstvá máta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší červené řepy oloupeme a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Doporučuji pracovat v gumových rukavicích. Stejně nakrájíme jablka zbavená jadřinců. Nejlépe nám chutnají jablka Golden delicious.

  2. Na zálivku rozšleháme olej s citronovou šťávou a mírně osolíme. Salát zlehka promícháme těsně před podáváním, aby se zachovala kombinace červené a bílé. Přelijeme zálivkou, posypeme lístky máty, rozdrobenou fetou a čerstvě mletým pepřem.

  3. Křupavý salát z červené řepy s jablky a fetou podáváme jako zdravý a osvěžující pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!