Krupicová bábovka s tvarohovou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 200 g máslo 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 250 g měkký tvaroh 1 balíček kypřící prášek do pečiva 250 g dětská krupička náplň 2 lžíce mléko 250 g jahody 40 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 lžíce citronová kůra 250 g měkký tvaroh 2 lžíce pudinkový prášek na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Krupicová bábovka s tvarohovou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh se špetkou soli. Pokud použijeme kompotované ovoce (jahody, borůvky), necháme ovoce odkapat. Změklé máslo nakrájíme na kousky do mísy a s cukry i žloutky utřeme do pěny. Přidáme tvaroh a krupičku s práškem do pečiva. Nakonec ručně přimícháme sníh z bílků.
Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s pudinkem (neuvařeným), cukry, nastrouhanou citronovou kůrou a ovocem. Pokud je potřeba, přidáme pár lžic mléka.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Polovinu těsta nalijeme do formy. Na těsto naneseme tvarohovou náplň, kterou přikryjeme zbytkem těsta, poté uhladíme.
Formu s těstem na krupicovou bábovku vložíme do vyhřáté trouby. Prvních 20 minut pečeme při 160 °C, potom teplotu zvýšíme a dopékáme dozlatova. Podle potřeby přikryjeme alobalem. Upečenou krupicovou bábovku necháme vychladnout na mřížce.
Krupicovou bábovku s tvarohovou náplní pocukrujeme, nakrájíme a podáváme ke snídani nebo svačině.