Krupicová polévka s kukuřicí a rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 2 ks žloutek 200 ml mléko 2 ks rajče 60 g krupice 0.2 l zeleninový vývar 1 ks kukuřičný klas podle chuti petrželka
Postup Krupicová polévka s kukuřicí a rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Kukuřičný klas vaříme v zeleninovém vývaru asi 15 minut. Pak necháme okapat a ostrým nožem odřežeme zrna.
Máslo rozehřejeme a opražíme na něm krupici, rozředíme vývarem z kukuřice, přidáme mléko a necháme asi 10 minut povařit. Rajčata přelijeme vroucí vodou, stáhneme slupku, odstraníme jadérka, odkrojíme tužší část a dužinu nakrájíme na kostky. Žloutky rozmícháme v šálku s trochou polévky a pak vlijeme do polévky. Už nevaříme, jinak se vejce srazí. Přidáme 2 lžíce nasekané petrželky, kukuřičná zrna a necháme v polévce prohřát.
Krupicovou polévku s kukuřicí a rajčaty podáváme teplou.