Krupicová polévka s kukuřicí a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
2 ks žloutek
200 ml mléko
2 ks rajče
60 g krupice
0.2 l zeleninový vývar
1 ks kukuřičný klas
podle chuti
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičný klas vaříme v zeleninovém vývaru asi 15 minut. Pak necháme okapat a ostrým nožem odřežeme zrna.

  2. Máslo rozehřejeme a opražíme na něm krupici, rozředíme vývarem z kukuřice, přidáme mléko a necháme asi 10 minut povařit. Rajčata přelijeme vroucí vodou, stáhneme slupku, odstraníme jadérka, odkrojíme tužší část a dužinu nakrájíme na kostky. Žloutky rozmícháme v šálku s trochou polévky a pak vlijeme do polévky. Už nevaříme, jinak se vejce srazí. Přidáme 2 lžíce nasekané petrželky, kukuřičná zrna a necháme v polévce prohřát.

  3. Krupicovou polévku s kukuřicí a rajčaty podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!