Domácí rohlíky naslano recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 200 ml voda sýr párek grilovací koření 1 lžíce olivový olej 300 g hladká mouka anglická slanina 3/4 kostky čerstvé droždí
Postup Domácí rohlíky naslano
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu s vodou dáme droždí, cukr, lžičku mouky a necháme udělat kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl a olej. Když máme hotový kvásek, smícháme jej se surovinami v míse, pořádně jej rukou prohněteme, až vznikne vláčné měkounké těsto, které se nesmí lepit
Pro lepší a rychlejší vykynutí dáváme do mikrovlnky pod pokličku, zapneme na 8 vteřin, to se udělá optimální teplota na kynutí a necháme těsto kynout 20 minut. Po vykynutí znovu těsto hněteme, jako bychom chtěli z těsta vyfouknout všechen vzduch
Těsto si rozdělíme cca na 5 - 7 dílků a z nich vypracujeme požadované pečivo jako rohlíčky, pletýnky, houstičky (dle chuti a fantazie) a dáme znovu nechat vykynout. Zhruba na dobu, než se vyhřeje trouba na 200 - 220 °C
Pak na domácí rohlíky dáme opět podle chuti sýr, anglickou slaninu a posypeme grilovacím kořením. Do těsta můžeme i zamotat párek a dáme do vyhřáté trouby na 13 - 15 minut péct
Domácí rohlíky naslano podáváme třeba na večeři.