Krupicové flameri s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
20 g máslo
0.5 l mléko
50 g krupice
60 g cukr moučka
krém
0.5 l mléko
60 g cukr krupice
50 g čokoláda na vaření
0.5 balíčku Zlatý klas
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do půl litru mléka dáme špetku soli, krupici a uvaříme řídkou kaši. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého přidáme moučkový cukr. Do horké krupicové kaše vmícháme žloutky a máslo. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháváme oslazený bílkový sníh.

  2. Do mističek dáme nakrájené ovoce podle vlastního výběru a zalijeme horkým krupicovým flameri.

  3. Připravíme si krém. Do mléka vsypeme cukr. Trošku mléka si dáme stranou a rozmícháme v něm Zlatý klas. Zavaříme do vroucího mléka a do horkého krému přimícháme čokoládu na vaření. Mícháme dohladka.

  4. Čokoládový krém nalijeme na krupicovou kaši. Krupicové flameri s čokoládovým krémem podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!