Krupicový piškot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g krupice
250 g cukr písek
250 g hrubá mouka
tuk na vymazání
citrónová kůra
na potření
pikantní zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Cukr utřeme se změklým máslem, vejcem a nadrcenou citrónovou kůrou. Postupně přiléváme mléko, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a krupici. Vše důkladně zpracujeme.

  2. Těsto nalijeme do vymaštené formy a při 180°C pečeme přibližně 15 až 20 minut.

  3. Po vychladnutí potřeme piškot pikantní zavařeninou, přeřízneme v polovině a obě části přiložíme na sebe.

  4. Můžeme ozdobit polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!