Krůtí guláš se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl - - máslo 1 ks brambory - - majoránka 1 ks jablko 100 g smetana kysaná - - pepř mletý 1 ks šalotka 400 g zelí kysané - - paprika mletá 1 ks paprika červená 1 ks paprika zelená 300 g prsa krůtí 250 ml vývar zeleninový
Postup Krůtí guláš se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky nebo cibule nasekáme, lístky majoránky potrháme a podusíme na oleji. Zelí slijeme. Jablko nakrájíme na kostky a vše dáme s cibulí na olej a společně dusíme. Okořeníme mletou paprikou, trochu podlijeme vývarem a dusíme. Brambory najemno nastrouháme a přidáme k zelí a asi 20 minut vaříme zakryté pokličkou. Nakrájíme si na kostky krůtí prsa, papriky nakrájíme na proužky. Na další pánvičce orestujeme maso a asi dvě minuty před koncem pečení přidáme papriku, sůl, pepř a dusíme. Zeleninu a opečené maso přidáme k zelí. Před podáváním přidáme do guláše lžíci smetany a mletou papriku a zdobíme petrželkou.