Krůtí guláš se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - máslo
1 ks brambory
- - majoránka
1 ks jablko
100 g smetana kysaná
- - pepř mletý
1 ks šalotka
400 g zelí kysané
- - paprika mletá
1 ks paprika červená
1 ks paprika zelená
300 g prsa krůtí
250 ml vývar zeleninový

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky nebo cibule nasekáme, lístky majoránky potrháme a podusíme na oleji. Zelí slijeme. Jablko nakrájíme na kostky a vše dáme s cibulí na olej a společně dusíme. Okořeníme mletou paprikou, trochu podlijeme vývarem a dusíme. Brambory najemno nastrouháme a přidáme k zelí a asi 20 minut vaříme zakryté pokličkou. Nakrájíme si na kostky krůtí prsa, papriky nakrájíme na proužky. Na další pánvičce orestujeme maso a asi dvě minuty před koncem pečení přidáme papriku, sůl, pepř a dusíme. Zeleninu a opečené maso přidáme k zelí. Před podáváním přidáme do guláše lžíci smetany a mletou papriku a zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!