Krůtí maso na pomerančích s čerstvou bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 ks bobkový list
olivový olej
3 dl pomerančová šťáva
mletý černý pepř
0.5 hrstě bazalka (lístky)
400 g krůtí prso
1 ks pomeranč (velký)
300 g brokolice (růžičky)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso zlehka naklepeme a nakrájíme na proužky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme kousky masa spolu s kolečky cibule. Až maso zezlátne, vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme.

  3. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na menší kousky, které přidáme k masu. Povaříme a přidáme vařené, nejlépe na páře, růžičky brokolice. Do hotového jídla vmícháme čerstvé lístky bazalky.

  4. Nejvhodnější přílohou je rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!