Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 porce těstoviny 300 g žampiony 2 - 3 lžíce olivový olej 250 g anglická slanina 3/4 kg krůtí prsa 350 g špenátové listy 1/2 dl smetana na vaření 2 lžíce provesálské bylinky
Postup Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Plátky masa posypeme provensálskými bylinkami a pokapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet
Nakrájíme si nadrobno slaninu a na silnější plátky žampiony, které předem omyjeme. Opláchneme si listy špenátu a necháme je okapat
Nahřejeme si hlubší pánev s poklicí a přidáme olivový olej. Po rozehřátí vložíme připravená krůtí prsa. Opečeme z jedné strany, po zatáhnutí maso otočíme. necháme opékat doměkka. Lze přikrýt poklicí
Zároveň si uvaříme těstoviny podle návodu. Vhodné jsou například farfalle - mašličky z tvrdé pšenice
Měkké maso přendáme do vyhřáté misky a překryjeme alobalem
Do výpeku přisypeme nakrájenou anglickou slaninu. Krátce ji orestujeme, přisypeme žampiony. Promícháme a opět krátce orestujeme. Přidáme trochu smetany na vaření, promícháme a vsypeme špenátové listy. Prohřejeme
Krůtí prsa na žampionech se špenátovými listy servírujeme spolu s těstovinami a podlité lžící smetanové omáčky.