Krůtí prsa se sýrovo-kaštanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
350 - 450 ml smetana
3 - 4 lžíce sádlo
citronová šťáva
10 - 15 ks jedlé kaštany
mletý černý pepř
1 lžíce třtinový cukr
200 g camembert
1300 g krůtí prsa v celku

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Troubu předehřejeme na 80 °C a do středu masa zapíchneme teploměr. Krůtí prsa pečeme velice zvolna, dokud nebude mít maso teplotu 60 - 63°C. To trvá asi 1 - 1,5 hodiny (záleží na výšce masa)

  2. Připravíme si omáčku. Kaštany nařízneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Ještě teplé kaštany oloupeme. V hluboké teflonové pánvi rozpustíme cukr, vmícháme kaštany a vše zalijeme smetanou. Jakmile se smetana začne vařit přidáme nakrájený sýr a za stálého míchání zvolna vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Sýrovo-kaštanovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Sýrovo-kaštanovou omáčku uchováme na teple

  3. Upečená krůtí prsa vyjmeme z trouby a ještě teplé zprudka ze všech stran opečeme na sádle dorůžova a nakrájíme na plátky

  4. Pečená krůtí prsa rozdělíme na porce, přelijeme sýrovo-kaštanovou omáčkou a podáváme. Výbornou přílohou jsou zapečené brambory se slaninou a kaštany, pečené žemlové knedlíčky či jen opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!