Krůtí řízky na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
0 lžiček oregano
0 sklenek červené víno
250 g čerstvé houby
500 g krajená rajčata ve šťávě
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
3 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Česnek s cibulí oloupeme a nasekáme na jemno. Čerstvé houby podle potřeby očistíme a nakrájíme na plátky. Krůtí řízky opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a naklepeme.

  2. V hlubší pánvi asi na lžící oleje osmažíme česnek s cibulí a přidáme houby s oreganem. Prosmažíme a podlijeme vínem, které necháme vyprchat. K houbám přidáme rajčata i se šťávou a pomalu vaříme asi 10 - 15 minut.

  3. V další pánvi s olejem osmažíme plátky masa (plátek - 150 g) z obou stran. Krůtí maso přendáme k houbám, provaříme a odstavíme.

  4. Krůtí řízky na houbách podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!