Krůtí roládky s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo 1 hrst pórek kečup 30 - 50 g gouda anglická slanina mletý černý pepř moravské uzené voda nebo vývar na podlití debrecínská pečeně 1 ks velké krůtí pso
Postup Krůtí roládky s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nejprve opláchneme, osušíme a na velmi tenko rozklepeme, abychom si vytvořili větší plát. Použijeme 1 velké krůtí prso nebo 2 kusy, které k sobě spojíme. Osolíme, opepříme a potřeme kečupem
Připravíme si náplň. Uzeninu si libovolně nakombinujeme, sýr nastrouháme nahrubo a menší pórek nakrájíme nadrobno
Na plát masa těsně vedle sebe (a později na sebe) klademe debrecínku, slaninu i moravské uzené. Do středu nasypeme pórek a nakonec sýr. Krůtí roládku smotáme a zpevníme nití, aby držela pohromadě. I zvenčí můžeme trochu posolit
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje s plátkem másla a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Potom podlijeme vodou nebo slabým vývarem a pod pokličkou dusíme za občasného obracení asi 40 minut, dokud není maso měkké a šťáva vypečená
Z krůtí roládky odstraníme nit a mírně vychladlou nakrájíme na plátky. Podáváme teplou s bramborovou kaší, ale roládka s uzeninou je dobrá i studená jako chuťovka.