Krůtí roládky s uzeninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
1 hrst pórek
kečup
30 - 50 g gouda
anglická slanina
mletý černý pepř
moravské uzené
voda nebo vývar na podlití
debrecínská pečeně
1 ks velké krůtí pso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejprve opláchneme, osušíme a na velmi tenko rozklepeme, abychom si vytvořili větší plát. Použijeme 1 velké krůtí prso nebo 2 kusy, které k sobě spojíme. Osolíme, opepříme a potřeme kečupem

  2. Připravíme si náplň. Uzeninu si libovolně nakombinujeme, sýr nastrouháme nahrubo a menší pórek nakrájíme nadrobno

  3. Na plát masa těsně vedle sebe (a později na sebe) klademe debrecínku, slaninu i moravské uzené. Do středu nasypeme pórek a nakonec sýr. Krůtí roládku smotáme a zpevníme nití, aby držela pohromadě. I zvenčí můžeme trochu posolit

  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje s plátkem másla a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Potom podlijeme vodou nebo slabým vývarem a pod pokličkou dusíme za občasného obracení asi 40 minut, dokud není maso měkké a šťáva vypečená

  5. Z krůtí roládky odstraníme nit a mírně vychladlou nakrájíme na plátky. Podáváme teplou s bramborovou kaší, ale roládka s uzeninou je dobrá i studená jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!