Krůtí steak z grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
250 g majonéza
100 ml bílý jogurt
1 lžička dijonská hořčice
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
5 plátků krůtí prsa
1 lžička mleté chilli koření
1 větvička čerstvý rozmarýn
1 lžíce omáčka Tamari

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plátky krůtích prsou očistíme, osolíme a opepříme

  2. Připravíme si marinádu. Majonézu promícháme s jogurtem, omáčkou Tamari, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolíme a opepříme. Maso vložíme do plastové krabice, přidáme marinádu, vše důkladně promícháme a necháme asi 24 hodin odležet v chladu

  3. Marinované steaky zlehka osušíme a na roztopeném grilu a špekem potřeném roštu opečeme z obou stran dorůžova

  4. Grilované krůtí steaky podáváme s nejrůznějšími omáčkami, zeleninovými saláty a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!