Kubánský dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce marmeláda 20 g kakao 18 g kakao 25 g med banán 50 g čokoláda na vaření 250 g čokoláda na vaření 250 g cukr moučka 120 g cukr krystal 25 g cukr krystal 150 g hladká mouka 250 ml smetana ke šlehání 25 g převařená voda 12 g tuk Omega 50 g 100% tuk Omega 125 g plnotučné sušené mléko
Postup Kubánský dort
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Vejce a cukr vyšleháme na hmotu, do které přimícháme mouku a kakao. Pečeme v kulaté formě na dort nejprve na 200 °C, poté co vystoupne, tak ztlumíme tak na 180 °C a necháme dopéct. Pečeme tak 30 minut
Mezi pečením si vyšleháme pařížskou šlehačku, kterou jsme den předtím uvařili (šlehačka + cukr). Až se bude vařit, přimícháme metličkou kakao a necháme přes noc v lednici. Jak korpus vychladne, tak ho odkrojíme z formy a necháme ve formě, pomažeme marmeládou, poskládáme podélně nakrojené banány a do vrchu naplníme pařížskou šlehačkou. Vršek urovnáme nožem a dáme do ledničky vychladnout. Z vychladlého dortu sundáme formu a potáhneme rozehřátou čokoládou smíchanou se 100% tukem, aby nebyla tak hustá
Připravíme si mandlovku. 100% tuk a med rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami. Kousek mandlovky si necháme a obarvíme dozelena a tvarujeme lístečky. Zbytek obarvíme potravinářskou růžovou či červenou barvou a vyválíme váleček, musíme podsypávat moučkovým cukrem, aby se nelepila. Pokryjeme vrch dortu a zbytek odřežeme. Do zbytku mandlovky přidáme barvivo, aby byla sytější barva a vytvarujeme růžičky a vypícháme kytičky
Rozehřejeme si čokoládou (ničím jí neředíme) dáme do sáčku s úzkou trubičkou a napíšeme nápis na dort
Kubánský dort můžeme připravit pro jakoukoliv zvláštní příležitost.