Kubánský dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
marmeláda
20 g kakao
18 g kakao
25 g med
banán
50 g čokoláda na vaření
250 g čokoláda na vaření
250 g cukr moučka
120 g cukr krystal
25 g cukr krystal
150 g hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
25 g převařená voda
12 g tuk Omega
50 g 100% tuk Omega
125 g plnotučné sušené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Vejce a cukr vyšleháme na hmotu, do které přimícháme mouku a kakao. Pečeme v kulaté formě na dort nejprve na 200 °C, poté co vystoupne, tak ztlumíme tak na 180 °C a necháme dopéct. Pečeme tak 30 minut

  2. Mezi pečením si vyšleháme pařížskou šlehačku, kterou jsme den předtím uvařili (šlehačka + cukr). Až se bude vařit, přimícháme metličkou kakao a necháme přes noc v lednici. Jak korpus vychladne, tak ho odkrojíme z formy a necháme ve formě, pomažeme marmeládou, poskládáme podélně nakrojené banány a do vrchu naplníme pařížskou šlehačkou. Vršek urovnáme nožem a dáme do ledničky vychladnout. Z vychladlého dortu sundáme formu a potáhneme rozehřátou čokoládou smíchanou se 100% tukem, aby nebyla tak hustá

  3. Připravíme si mandlovku. 100% tuk a med rozpustíme a smícháme s ostatními surovinami. Kousek mandlovky si necháme a obarvíme dozelena a tvarujeme lístečky. Zbytek obarvíme potravinářskou růžovou či červenou barvou a vyválíme váleček, musíme podsypávat moučkovým cukrem, aby se nelepila. Pokryjeme vrch dortu a zbytek odřežeme. Do zbytku mandlovky přidáme barvivo, aby byla sytější barva a vytvarujeme růžičky a vypícháme kytičky

  4. Rozehřejeme si čokoládou (ničím jí neředíme) dáme do sáčku s úzkou trubičkou a napíšeme nápis na dort

  5. Kubánský dort můžeme připravit pro jakoukoliv zvláštní příležitost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!