Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 300 ml mléko 1 lžička cukr krystal 1 kostka bujón 50 ml hladká mouka 200 g smetana ke šlehání 15 dkg vařené uzené maso 3 lžíce sterilovaná okurka 30 dkg kuřecí žaludek
Postup Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyndáme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku
Zbytky vařeného uzeného masa nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky rozkrájíme na 2 - 3 díly. Sladkokyselé okurky nastrouháme nahrubo. Do 1/4 litru vývaru si dáme rozpustit 1 bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru za stálého míchání jí povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr
Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem podáváme s knedlíkem.