Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
300 ml mléko
1 lžička cukr krystal
1 kostka bujón
50 ml hladká mouka
200 g smetana ke šlehání
15 dkg vařené uzené maso
3 lžíce sterilovaná okurka
30 dkg kuřecí žaludek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí žaludky důkladně omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme studenou vodou a přidáme lžičku soli. Hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, aby byly žaludky dostatečně měkké. Uvařené vyndáme z vývaru, ze kterého můžeme připravit polévku

  2. Zbytky vařeného uzeného masa nakrájíme (pomeleme) na drobné kostičky a žaludky rozkrájíme na 2 - 3 díly. Sladkokyselé okurky nastrouháme nahrubo. Do 1/4 litru vývaru si dáme rozpustit 1 bujón. V mléce rozmícháme mouku a ve vývaru za stálého míchání jí povaříme. Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso, žaludky, prohřejeme a přidáme smetanu. Necháme pouze přejít varem a odstavíme. Do odstavené omáčky přidáme nastrouhané okurky a cukr

  3. Kuřecí žaludky v omáčce s uzeným masem podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!