Kukuřičná polévka z Peru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 ks vejce
2 lžíce máslo
2 sklenice mléko
3 ks cibule
10 ks kukuřice
5 sklenic kuřecí vývar
0.5 ks červená paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
1 hrst petrželová nať
Postup Kukuřičná polévka z Peru recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibulku. Opékáme dozlatova, přidáme kukuřici (čerstvá, nejlíp máslová, případně ta z konzervy) a pořád mícháme. Přidáme máslo a rozšlehané vejce.
Ke kukuřici můžeme přidat i půlku červené papriky nakrájené na kostky (kdo co má rád). Když se máslo rozpustí, přilijeme kuřecí vývar, dochutíme solí a pepřem a dovaříme do změknutí všech ingrediencí. Nakonec přidáme mléko. Pokud chceme získat krém, kukuřici (event. i papriku) rozvaříme a hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak přidáme smetanu nebo mléko a zamícháme.
Na ozdobu posypeme kukuřičnou polévku z Peru nakrájenou petrželkou.