Nikujaga recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0.5 kg brambory 500 g maso 3 ks větší cibule 3 lžíce hnědý cukr 2 ks větší mrkev 1/4 hrnku saké olej na smažení. 3 lžíce sójová omáčka Kikkoman 0.5 l rybí vývar Dashi
Postup Nikujaga
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na silná kolečka a brambory a mrkev na kostičky asi 2 x 2 cm. Maso můžeme použít vepřové, hovězí i drůbeží. Poté smícháme saké, sójovou omáčku a cukr
Rozpálíme si olej v pánvi a osmažíme maso do hněda. Pečlivě maso oddělujeme, aby se nám k sobě nepřilepilo. Poté přidáme brambory, cibuli a mrkev a osmahneme. Zalijeme 0,5 l vývarem a vaříme. Až se nám vývar z poloviny vyvaří, přidáme omáčku ze saké, sojové omáčky a cukru. Promícháme a vaříme, dokud se nám z vývaru neudělá hustá omáčka
Na talíři můžeme nikujaga dozdobit nakrájeným pórkem nebo lusky hrachu.