Nikujaga recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0.5 kg brambory
500 g maso
3 ks větší cibule
3 lžíce hnědý cukr
2 ks větší mrkev
1/4 hrnku saké
olej na smažení.
3 lžíce sójová omáčka Kikkoman
0.5 l rybí vývar Dashi

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na tenké plátky, cibuli na silná kolečka a brambory a mrkev na kostičky asi 2 x 2 cm. Maso můžeme použít vepřové, hovězí i drůbeží. Poté smícháme saké, sójovou omáčku a cukr

  2. Rozpálíme si olej v pánvi a osmažíme maso do hněda. Pečlivě maso oddělujeme, aby se nám k sobě nepřilepilo. Poté přidáme brambory, cibuli a mrkev a osmahneme. Zalijeme 0,5 l vývarem a vaříme. Až se nám vývar z poloviny vyvaří, přidáme omáčku ze saké, sojové omáčky a cukru. Promícháme a vaříme, dokud se nám z vývaru neudělá hustá omáčka

  3. Na talíři můžeme nikujaga dozdobit nakrájeným pórkem nebo lusky hrachu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy