Kuličky z mletého masa na kyselém zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce mléko 3 - 4 ks cibule 1 balíček rýže koření na mleté maso mletá paprika 1 kg kyselé zelí 1 láhev sladký kečup mletý černý pepř 500 g míchané mleté maso
Postup Kuličky z mletého masa na kyselém zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme. V osolené vodě uvaříme rýži. Na 500 g mletého masa dáváme 1 sáček rýže
Mleté maso pokropíme trochou mléka a necháme chvíli nasáknout. Přidáme nakrájenou cibuli, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti (pepř, paprika, koření na mleté maso apod.). Nakonec přidáme sáček uvařené rýže. Smícháním všech surovin nám vznikne směs, ze které tvarujeme kuličky
Do pečící mísy rozložíme kyselé zelí. Vyhotovené masové kuličky rozložíme na zelí a polijeme celým kečupem
Kuličky na zelí dáme péct do předehřáté trouby. Po půl hodině pečení kuličky obrátíme a pečeme další půl hodiny
Kuličky z mletého masa na kyselém zelí podáváme s uvařenými brambory nebo chlebem.