Kuličky z mletého masa na kyselém zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
mléko
3 - 4 ks cibule
1 balíček rýže
koření na mleté maso
mletá paprika
1 kg kyselé zelí
1 láhev sladký kečup
mletý černý pepř
500 g míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme. V osolené vodě uvaříme rýži. Na 500 g mletého masa dáváme 1 sáček rýže

  2. Mleté maso pokropíme trochou mléka a necháme chvíli nasáknout. Přidáme nakrájenou cibuli, vejce, česnek, sůl a koření podle chuti (pepř, paprika, koření na mleté maso apod.). Nakonec přidáme sáček uvařené rýže. Smícháním všech surovin nám vznikne směs, ze které tvarujeme kuličky

  3. Do pečící mísy rozložíme kyselé zelí. Vyhotovené masové kuličky rozložíme na zelí a polijeme celým kečupem

  4. Kuličky na zelí dáme péct do předehřáté trouby. Po půl hodině pečení kuličky obrátíme a pečeme další půl hodiny

  5. Kuličky z mletého masa na kyselém zelí podáváme s uvařenými brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!