Kuře na kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks kuře 1 ks mrkev 4 ks žampiony pepř 2 lžičky kari koření podle potřeby kuřecí vývar zakysaná smetana
Postup Kuře na kari recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, mrkev a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. Žampiony rozkrájíme na plátky, oloupaný česnek nasekáme. Kuře podle potřeby naporcujeme.
Na rozpálené pánvi s trochou másla osmahneme cibulku dozlatova, přidáme kostičky mrkve, plátky žampionů a maso. Osmahneme, přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř, kari a zalijeme trochou horkého vývaru. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké, necháme tekutinu odpařit až na šťávu. Kuřecí maso na kari zahustíme trochou jíšky a nakonec přidáme smetanu podle chuti. Krátce povaříme.
Kuře na kari podáváme s rýží nebo smaženými hranolky.