Kuře na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks kuře
1 ks mrkev
4 ks žampiony
pepř
2 lžičky kari koření
podle potřeby
kuřecí vývar
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, mrkev a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. Žampiony rozkrájíme na plátky, oloupaný česnek nasekáme. Kuře podle potřeby naporcujeme.

  2. Na rozpálené pánvi s trochou másla osmahneme cibulku dozlatova, přidáme kostičky mrkve, plátky žampionů a maso. Osmahneme, přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř, kari a zalijeme trochou horkého vývaru. Dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké, necháme tekutinu odpařit až na šťávu. Kuřecí maso na kari zahustíme trochou jíšky a nakonec přidáme smetanu podle chuti. Krátce povaříme.

  3. Kuře na kari podáváme s rýží nebo smaženými hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!