Kuře s citronem a parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
125 ml vývar
- - máslo
125 ml smetana
- - kuře
2 ks citron
- - pepř mletý
1 lžička škrob
30 g parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190 st., škrabkou oloupeme kůru z citronu. V kastrolu na másle opečeme kuře ze všech stran, přidáme plátky citronové kůry, kastrol zakryjeme poklicí a dáme do trouby, kuřata občas obracíme! Po 40 minutách kuřata vyndáme a udržujeme v teple. Do šťávy přidáme vývar a uvedeme do varu, vaříme asi 5 minut, než vývar zhoustne. Přelijeme jej do pánve. Přidáme smetanu a prohřejeme, smícháme si škrob s trochou vody a přidáme ho do omáčky. Tu potom odstavíme z ohně a vmícháme do ní strouhaný parmazán, dochutíme a přeléváme masa na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!