Kuře s ústřičnou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce škrob 4 ks kuřecí prsa 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 2 lžíce olej na smažení 5 ks jarní cibulka 125 g asijská ústřicová omáčka
Postup Kuře s ústřičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa i obě papriky nakrájíme na nudličky. Kuřecí nudličky obalíme ve škrobu a necháme několik minut odležet
Na pánvi nebo woku rozehřejeme olej, až se na něm vytvoří vlnky a maso opečeme dozlatova. Přidáme papriky, necháme 2 minuty vařit a zalijeme 125 ml ústřičné omáčky. Ztlumíme oheň, necháme papriky za stálého mícháni změknout a přidáme jarní cibulky nakrájené i se zelenou natí na malé kousky. Po minutě, až zplihnou, jídlo dochutíme pouze solí. Nepřidáváme žádné jiné koření, ústřicová omáčka obsahuje všechno. Pokrm nemá mít žádnou šťávu
Kuře s ústřičnou omáčkou podáváme s čínskými nudlemi nebo s vařenou rýží. Pokrm má stejnou chuť jako v nejlepší čínské restauraci - žádná náhražka a přitom víme, že je připraven z nejlepších surovin.