Kuřecí kousky na sušených rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

300 g kuřecí prsa
300 - 400 ml zeleninový vývar
3 ks jarní cibulka
sušená bazalka
granulovaný sušený česnek
rýžová mouka
2 ks sušená rajčata v oleji
1 lžíce omáčka Tamari bio

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Maso osolíme a obalíme v rýžové mouce. Nakládaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na drobné kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka

  2. Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka ze všech stran opražíme lehce pomoučněné maso. Pak přilijeme malé množství vývaru (asi 100 ml) a za stálého míchání přidáme rajčata, bazalku a granulovaný česnek. Jakmile se všechna tekutina odpaří, vmícháme jarní cibulku a omáčku Tamari. Kuřecí kousky se sušenými rajčaty krátce orestujeme a zředíme vývarem (asi 200 ml) a povaříme na požadovanou hustotu omáčky. Pánev odstavíme z tepla, zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odležet

  3. Kuřecí kousky se sušenými rajčaty s chutí bazalky a jarní cibulkou podáváme s listovým salátem a suchou dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!