Kuřecí kousky na žampionech a cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 stroužek česnek
3 špetky sůl
1 ks cibule
1 lžíce olivový olej
400 g kuřecí prsa
200 g čerstvé žampiony
2 lžičky mletá sladká paprika
3 špetky čerstvě mletý černý pepř
50 g domácí uzená slanina
příloha
400 g brambory
3 špetky provensálské koření
50 g čerstvé máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky o velikosti asi 4 x 5 cm. Kousky nemusí být pravidelné, nejlépe se využijí odřezky při přípravě jiného jídla z kuřecích prsou. Kousky masa nevyklepáváme, jen osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme chvíli odstát.

  2. Mezitím cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek a žampiony na plátky. Brambory očistíme a pokrájíme po délce na čtvrtiny. Domácí uzenou slaninu pokrájíme na proužky.

  3. Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí kousky. Když se kousky zatáhnou, vybereme je na talíř. Do výpeku přidáme uzenou slaninu a opečeme. Když slanina pustí tuk, přidáme cibuli a na středním plameni opékáme do změknutí cibule. Dále přidáme pokrájený česnek a krátce opečeme. Potom přidáme nakrájené žampiony, zvýšíme plamen a žampiony opékáme do hněda a do odpaření tekutiny.

  4. Následně přidáme opečené kuřecí kousky, posypeme mletou červenou paprikou, promícháme, necháme úplně rozpustit papriku v tuku, podlijeme malým množstvím horké vody a krátce povaříme. Mezitím uvaříme brambory, scedíme je, přidáme máslo a provensálské koření a promícháme.

  5. Kuřecí kousky na žampionech a cibuli servírujeme s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!