Kuřecí kousky po čínsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks kedlubna
1 špetka glutasol
1 lžička cukr krupice
1/2 lžičky mletá skořice
100 ml masový vývar
3 lžíce sójová omáčka
2 lžičky škrobová moučka
chilli koření
1 lžička mletý zázvor
1 hrst sušené houby
4 ks kuřecí stehno
3 lžíce dezertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna rozsekneme ještě na dvě části. Sušené houby namočíme do studené vody. Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na slabé hranolky

  2. Cibuli jemně nakrájíme a smícháme se všemi přísadami na marinádu. Do marinády naložíme kousky kuřecích stehen a necháme alespoň 2 hodiny uležet

  3. Kousky kuřete vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran dozlatova. Pak podlijeme vývarem, přidáme máčené, scezené houby a maso dusíme, dokud nebude měkké. Ke konci k masu přisypeme nakrájené kedlubny a chvíli společně podusíme. Pak maso na chvíli vyjmeme, šťávu zalijeme škrobovou moučkou, kterou jsme rozmíchali v malém množství studené vody. Přidáme špetku glutasolu a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Znovu do ní vložíme kousky kuřecího masa a ještě krátce prohřejeme

  4. Kuřecí kousky po čínsku podáváme s rýží, zdobíme zeleninou. Příprava pokrmu, bez doby marinování, trvá asi 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!