Kuřecí kousky v bešamelu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky olej sůl 7 dkg máslo 5 dl mléko 2 lžíce mouka 5 lžic kečup bazalka 20 dkg sýr 3 lžičky kari koření 500 g stehenní řízky (prsní)
Postup Kuřecí kousky v bešamelu recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, ochutíme kari kořením. Na rozehřátou pánev vlijeme olej a maso osmažíme doměkka.
Zvlášť v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a zasmažíme ji v jíšku. Přidáváme mléko, až vznikne ne moc hustý bešamel. Ten osolíme, ochutíme kečupem a trochou bazalky a necháme povařit.
Zapékací misku vytřeme olejem a přidáme opečené maso, na které nahrubo nastrouháme tvrdý sýr. Vše zalijeme připraveným bešamelem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Podáváme se suchou pizzou, nebo opečeným toustovým chlebem.