Kuřecí křidélka v rajské omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 hrnek cibule
1 hrnek voda
15 ks kuřecí křídla
1 hrnek rajský protlak
podle chuti
1 lžíce cukr
1 lžička sůl
1 lžíce ocet
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Do pekáče dáme osmahnout kuřecí křidélka.

  2. Zatím si vytvoříme omáčku. Osmahneme cibuli, přidáme rajský protlak nebo kečup, vodu, sojovou omáčku, ocet, cukr (podle chuti), sůl a pepř a česnek. Mírně povaříme a připravenou omáčkou zalijeme maso v pekáči.

  3. Kuřecí křidélka v rajské omáčce dáme dopéct do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C na minimálně 20 minut. Podle potřeby podléváme vlažnou vodou.

  4. Kuřecí křidélka v rajské omáčce podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!