Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks kuřecí křídlo
omáčka
2 lžíce cukr
1 ks pomeranč
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
rostlinný olej
marináda
3 lžíce sezamový olej
4 lžíce tekutý med

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecích křídel vetřeme sůl a pepř. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm pečlivě promícháme, až jsou směsí pokrytá. Marinujeme asi 30 minut.

  2. Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí křídla na něm po každé straně asi 4 minuty prudce opečeme, až jsou skoro hotová. Wok odstavíme ze sporáku, křídla vyjmeme a uchováme horká.

  3. Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat (bez míchání) a odstavíme ze sporáku. Přidáme pomerančovou šťávu a vypečený sos z křídel. Mícháme při mírné teplotě, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby přidáme vodu nebo pomerančovou šťávu. Do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a zvolna vaříme asi 3 minuty.

  4. Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou omáčkou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!