Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 ks kuřecí křídlo omáčka 2 lžíce cukr 1 ks pomeranč podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby rostlinný olej marináda 3 lžíce sezamový olej 4 lžíce tekutý med
Postup Kuřecí křídla s pomerančovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Do kuřecích křídel vetřeme sůl a pepř. Sezamový olej rozmícháme s medem a křídla v něm pečlivě promícháme, až jsou směsí pokrytá. Marinujeme asi 30 minut.
Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí křídla na něm po každé straně asi 4 minuty prudce opečeme, až jsou skoro hotová. Wok odstavíme ze sporáku, křídla vyjmeme a uchováme horká.
Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat (bez míchání) a odstavíme ze sporáku. Přidáme pomerančovou šťávu a vypečený sos z křídel. Mícháme při mírné teplotě, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby přidáme vodu nebo pomerančovou šťávu. Do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a zvolna vaříme asi 3 minuty.
Kuřecí křídla podáváme přelitá pomerančovou omáčkou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou.