Kuřecí maso na kari a smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
600 g kuřecí maso
podle potřeby
2 lžíce olej
250 ml smetana
0 sklenek kuřecí vývar
podle chuti
sůl
1 lžička kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso bez kostí nakrájíme na kostky a posypeme kari kořením. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli opečeme dozlatova v pánvi na oleji a přidáme kuřecí kostky. Maso necháme zatáhnout a potom zvolna opékáme doměkka. Podle potřeby maso po troškách podléváme. Měkké maso zalijeme smetanou, provaříme do zhoustnutí omáčky a ochutíme solí a pepřem.

  3. Kuřecí maso na kari a smetaně můžeme podávat s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!